Nyårslista 2017

Hur har ditt 2017 varit?
Helt fantastiskt! 2016 var så otroligt dåligt så det var skönt att jag älskade 2017.

Gjorde du något 2017 som du aldrig gjort förut?
Ja! Jag och Philip köpte en lägenhet ihop, började arbeta på heltid med fotografi och besökte tre länder jag aldrig tidigare varit i.

 
Vilka länder besökte du?
Bali, Island och  Italien (Venedig).

 
Är det något du saknade år 2017 som du vill ha år 2018?
Alltså.. nej jag tror inte det. Är jättenöjd verkligen. Eller kanske fotografera mer porträtt, det är ju det jag älskar.

Vilket datum från år 2017 kommer du alltid att minnas?
Samtliga resor måste jag säga.

En mobilanteckning: 
 Haha ja ni. Planerade Baliresan i mina anteckningar.

Vad var din största karriärsmässiga framgång?
Att jag började fotografera på heltid.

 
Och din största framgång privat?
Det måste nog vara lägenhetsköpet tror jag.

Bästa köpet?
Biljetten till Balii haha! Men i förrgår gjorde jag ett objektivköp som jag också är väldigt nöjd med.

 
Bästa tv-serie?
Orange is the new black och Game of Thrones.

Vilka låtar kommer påminna dig om 2017?
Burak Yeter - Tuesday.
Ed Sheeran - Nancy Mulligan.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag har nog varit väldigt glad!

Den maträtt du åt oftast 2017?
Haha oj! Jag vet inte riktigt om jag har någon. Buffelmozzarella kanske hehe.

Vad spenderade du mest pengar på?
Hm...mycket pengar gick åt till inköp av grejer till lägenheten. 

Vad gjorde du på din födelsedag 2017?
Var på universitetet, åt lunch med Sandra och middag med mamma på kvällen.

Vad fick dig att må bra?
Mitt jobb, min pojkvän, mina vänner och min familj. OJ vad klyschigt.
Alla resor gjorde att jag mådde väldigt bra också.

 
Vem saknade du?
Morfar ♥

Planer för 2018? 
Fortsätta jobba med det jag älskar, resa mer!

 

Lördag 30 December


Igår jobbade jag på förmiddagen och besiktade bilen. På eftermiddagen hämtade jag upp Malwa och sedan åkte vi in till Marieberg för att kolla in mellandagsrean. Det var inte riktigt något att hänga i granen. Fick iallafall med mig en trälåda till våra färska kryddor och fyra fina glöggmuggar som Malwa köpte åt mig ♥
Idag startade dagen med en suupergod brunch som Philip fixat, hur gott som helst! 

Julafton 2017


Här kommer lite bilder från vår julafton! Hade verkligen en supermysig dag och är så himla nöjd med allt! ♥
På juldagen samlades vi hos Philips mamma och åt middag.

23 December


Redan dagen före julafton? Hur snabbt har detta gått? Nu befinner jag mig iallafall hos mamma och pappa för en traditionsenlig uppesittarkväll och imorgon är det äntligen julafton! ♥

Daniel

Canon 70D + Sigma 35mm f/1.4

Innan jag åkte till Bali fotograferade jag min lillebror, ni har ju sett några bilder men här kommer en till.

Mystorsdag!


I förmiddags hämtade Malwa upp mig och vi åkte in till Örebro. Vi började med USÖ eftersom att hon skulle på återbesök efter en operation. Sedan blev det lite shopping och lunch i form av nachotallrik. Jag hittade en superfin jacka som ni ser på första bilden, men köpte den inte. Vad tycker ni? Får hoppas att den finns på melladagsrean haha.

Julia Trotti

 
 
 
En sak som jag älskar är att titta på behind the scenes fotograferingar på youtube. Hittills har jag fastnat för Jessica Kobeissi och Irene Rudnyk. Och igår hittade jag en tjej som heter Julia Trotti som gör helt fantastiska videos. Både fotograferingar, tips och resor. Kolla in hennes kanal om ni är intresserade av fotografering.

Måndag 18 December

 
Hur galet att det är julvecka nu? Supermysigt! I brist på bilder får ni se lite mobilbilder från Bali tillsvidare.
Idag har jag jobbat och därefter ätit lunch med Sandra och imorgon är jag helt ledig.. tror jag, haha. Tänkte ägna morgondagen åt att rensa min garderob och slå in julklappar. Är glad att jag är klar med allt innan 23 december.

Gul eller röd


Näe vet ni vad. Hittade denna sjukt snygga jacka, framförallt den gula, men såklart var den slut i min storlek. Den röda finns men... nja. Kanske inte riktigt jag. Får snällt vänta till den gula är tillbaka i lager.

Svart & Guld

Pinterest

Jag har verkligen fått en grej för svart och guld. Tycker det är så jäkla snyggt. Skulle vilja byta ut varenda lucka i köket till en svart med guldknopp och byta till guldbestick med svart porslin. Hur fint?

Fredag 15 December


Här är två bilder från min dag. Startade denna fredag med att fotografera ett nybygge med betoning på ny haha. Dom satte in köksfläkten under tiden jag fotograferade övervåningen. Sedan var min mamma och Philips mamma här en stund och efter det satte jag ihop pepparkakshuset. Fasen alltså, det var svårare än jag trodde men det gick till slut.

Bali del 11

 
Här kommer sista lasset med Balibilder för ett tag. Efter några dygn i Uluwatu åkte vi tillbaka till Seminyak (med en chaufför som knappt visste vad han gjorde) och bodde denna gång på ett renodlat hotell. På alla andra ställen bodde vi i antingen bungalows eller villor. Vi hade några riktigt bra dagar, en dag hängde vi på beachcluben Potato Head, vi hann med lite shopping och häng på mysiga caféer.

Och tips när ni är på Bali: Mie Goreng! Just saying!

Sedan var det en lång med förvånandsvärt enkel resa hem. Först 9 timmar till Dubai och där var det 10 timmars väntan innan planet till Sverige gick. Men vi löste det rätt bra, shoppade i taxfreen och åt lite nattmat. Svårare än så var det inte. Jag rekommenderar verkligen alla att åka till Bali, är så himla nöjd med resan och att jag fick göra den med min bästa Tina! ♥

Garderobsshopping & Pepparkakshus


Hallåå! Idag har jag och Sandra varit i Örebro hela dagen. Vi hann med både Bauhaus, IKEA och Marieberg. Jag är himla avunsjuk på Sandras garderob som hon köpte idag, det kommer bli så sjukt fint. Mitt enda inköp idag blev ett par svarta jeans haha, men sådant behövs ju också. Vi åt dessutom årets första julbord på IKEA, jag brukar bara äta en gång om året och det är på julafton. Men det får absolut godkänt!

Förresten, jag köpte en pepparkakshussats igår så imorgon tänkte jag fixa ihop det. Ska bli spännande och se hur det går.

Bali del 10


Här kommer ytterligare lite bilder från vår tid i Uluwatu, där bodde vi precis som i Seminyak i en supermysig bungalow.

Sandra

Canon 70D + Sigma 35mm f/1.4

Här kommer två bilder som jag fotograferade på Sandra på Island i Oktober, känns som att det var nyss men det är två hela månader sedan jag var där.

Idag är det ju lucia! Hur mysigt? Jag funderar på att julpynta lite mer idag och sedan baka julgodis eller bygga pepparkakshus.. Måste hinna få in lite redigerig däremellan också.

Bali del 9


Efter stoppet vid vattenfallet åkte vi till ett av de största risfälten (om inte det största?) i Ubud - Tegallalang. Det var riktigt häftigt att se och väldigt mycket att gå, det kändes i benen dagen efter haha. Efter detta gjorde vi ett stopp på Taco Casa och åt lite nachos. Riktigt bra dag.

En annan dag i Ubud tog vi oss till Ubud art market som är en sjukt stor marknad. Det var grejer högt och lågt, både jag och Tina fick med oss fina grejer därifrån.

Efter Ubud åkte vi till Uluwatu som är surfers paradise. Här körde vi mycket strandliv och hann med bland annat Bingin Beach och Dreamland Beach.

Tisdag 12 December

Två bilder från gårdagens fotografering.

Nu har jag precis kommit hem efter att ha jobbat lite grand, ska strax ta itu med de bilderna.
Igår efter fotograferingarna åt jag lunch med mamma, sedan bakade jag årets första julgodis som blev... wienernougat. Såå gott!

Hur härligt är det förresten att Musikhjälpen börjat? Älskar det, så mysig grej ♥

10 December


Just nu sitter jag och försöker komma på de sista julklapparna, många är klara men inte riktigt alla. 
I förmiddags mötte jag Jonna och sedan åkte vi till Örebro för att shoppa julklappar (inte bara jag som inte är klar) men jag kom endast hem med ett doftljus till mig själv. Lyckat haha. Men det var supermysigt att ses iallafall, vi kom fram till att det nog är ett år sedan sista, så sjukt!

Bali del 8



Vårt nästa stopp blev som jag skrev tidigare, vattenfallet Tenenungan. Här är lite bilder från denna plats.

Frukost och Julbak


Denna lördag började med frukost hos Sandra och därefter hjälpte jag henne att packa lite flyttlådor (läs: var bra sällskap) och när jag kom hem i eftermiddags svängde jag ihop en lussebullekladdkaka. Den ser inte så mycket ut för världen i formen men jag hoppas fasen att den är god haha. Receptet jag gick efter finns HÄR.

Bali del 7


Slut på bilder från Ubud? Tänkte ni. Nej nej, några till blir det. Efter vårt stopp hos aporna åkte vi vidare till vattenfallet Tegenugan. Det var så himla fränt att se och stort som bara den. Fler bilder från detta stopp kommer i nästa inlägg.

Emina & Adil

Canon 70D + Sigma 35mm f/1.4

Från en parfotografering med Emina & Adil i höstas.

Bali del 6


Några fler bilder från Monkey Forest i Ubud, det fanns ju så mycket fint att fotografera och aporna var så sjukt gulliga!

Middag & Bio


Igårkväll åkte jag in till Örebro och träffade Tina. Vi började kvällen med middag på Burger Love och därefter gick vi på bio och såg All Inclusive. Vi tyckte båda att den var sjukt bra, exakt vår humor. Mycket lyckad kväll ♥

Bali del 5


En av dagarna i Ubud hyrde vi en chaufför en hel dag för cirka 250 svenska kronor. Ni hör ju, sjukt billigt!
Innan dess åt vi en fantastisk frukost på Yellow Flower som ni ser ovan.
Vi började med att åka till monkey forrest där det lever vilda apor, det finns inget staket eller galler som hindrar aporna från att ta sig därifrån vilket är hur bra som helst. Aporna var inte det minsta skygga och man fick hålla hårt i sina grejer om man inte ville bli av med de haha.

Klär granen


Denna dag började med lunch tillsammans med Sandra, supermysigt ♥
Därefter åkte jag och mamma för att köpa en gran till mig samt massa julgransprydnader och tadaa, såhär blev det. Lägenheten blev genast så mycket mysigare, älskar jul!

Bali del 4


Här kommer ännu fler bilder från våra första dagar i Ubud och tilläggas måste att ölen ni ser på sista bilden var helt fantastisk. Recommend!

Julgranspynt

H&M Home
 
Men hur mycket fint julpynt finns det? Dessa julgransprydnader hittade jag på H&M Home, man vill ju bara ha allt! ♥

Bali del 3


Efter två nätter i Seminyak begav vi oss inåt landet till Ubud. Vi hyrde en villa via airbnb och Ubud var verkligen definitionen av lugn. Vår första dag där urforskade vi området vi bodde i och hittade till ett otroligt mysigt café som låg en bit upp - Yellow Flower Café. Tips om ni är i Ubud.

Fler bilder från Ubud kommer i nästa inlägg.

4 December


Idag blev det relativt tidigt morgonjobb och därefter hämtade jag upp Malwa för att åka till Örebro. Dagens mission var att växla tillbaka pengar och shoppa julklappar. Vi hann med allt detta plus lunch. Alla julklappar blev dock inte inhandlade men mycket blev klart.

Bali del 2


Här kommer lite fler bilder från vår vistelse i Seminyak. Vi fann stället som kom att bli en favorit under resan - nämligen Café Organic. Jisus så gott det var. Vi åt allt från helt otroliga smoothiebowls till french toasts.
Vi hann med lite pool-och strandhäng under våra två dygn där. 

Önskelista 2017

Jag brukar ju lägga ut min önskelista här på bloggen varje år men detta år tog det fasen lite tid innan jag kom på vad jag önskade mig.

Schampoo och balsam oceanmist från Sachajuan.
Minneskort, 32 och 64 GB.
Pyjamas från Gina Tricot.
Vas från Orrefors.
Ljusstakar i rostfritt stål från Orrefors.
Påslakan från Ellos.

Idag var jag och mamma nere på stan och kollade in julskyltningen och fikade, supermysigt!

Bali del 1


Min och Tinas resa startade i Seminyak som ligger cirka 40 minuter från flygplatsen i Denpasar. Vi bodde i en supermysig bungalow som låg väldigt centralt i Seminyak och vi trivdes jättebra. Här stannade vi dock bara två nätter innan vi åkte vidare till nästa ställe. Jag har några fler bilder från detta ställe men det kommer i nästa inlägg.

Lördag 2 December


Två bilder från veckan. Lussebak med mamma, jisus, dessa lussebullar med mandelmassa och vit choklad är sjukt goda. Och under en fotografering igår fick jag lite sällskap haha. Igår var dessutom jag, mamma, Daniel och Malwa på bio och såg Solsidan, så jäkla bra. Se se se! 

Idag har jag redigerat lite bilder från Bali, så det kommer väldigt snart haha. Jag har haft lite annat som kommit ivägen, därför det tagit tid. Jag hämtade dessutom ut min julklänning idag, så fin.

Detta blev ett väldigt osammanhängade inlägg kände jag nu...

RSS 2.0